En af de bedste gaver du kan give dit barn, er en barnets bog. Det er ikke en gave der har den store betydning for barnet nu og her, men om mange år når dit barn er i stand høre og læse om alle disse ting, er det en rigtig rigtig god gave. Giv den til dig selv og dit barn el. giv den som gave hvis du kender en kommende mor.

Mine første år (Special Edition) fra Specialday

Specialday er et af de mest populære mærker når det gælder valg af en Barnets Bog. De har heller ikke bare lavet én bog men flere forskellige bøger, som også fås særligt til piger og drenge. Det der gør deres bøger så populære er at de er super flot designet, og lavet i flotte børnefarver, med masser af små detaljer, figurer og dyr som børn elsker.

Netop denne bog er en special udgave, som kun fås i et begrænset antal.

Barnets bog fra WithWhite

WithWhite producere deres egne notebøger, kort, kalendre og også barnets bog. Det er en super stilet og flot designet bog de laver i lækker kvalitet, så den kan holde i mange år, hvilket den også skal.

Der er masser af sider at udfylde, faktisk hele 84 af dem og så i A4 format. Det betyder også der er masser af plads til både at skrive og indsætte billeder som minder. Al tekst i bogen er tegnet i hånden, hvilket giver den et ekstra personligt præg og skaber en stemning når man vender tilbage til minderne.

Bogen fås som ringbind hvor man kan tage siderne ud, hvilket også gør det lettere at skrive på dem, udfylde dem og klistre billeder ind. Eller du kan få den med spiralryg hvis du foretrækker dette. Bogen ydre kommer kun i en farve, men den er grå og dermed kønsneutral. Desuden kan du overvejer at købe et hånd- og fodaftrykssæt med, og skabe et ekstra minde til bogen.

https://withwhite.dk/produkt/barnets-bog/

Alfabetdyr barnets bog – Din historie

Alfabetdyr er et mærke der laver en række søde og fine produkter til små børn og deres forældre. Alt er lavet i et meget enkelt design, men med de kendetegnende dyr. Dyrerne dukker op alle mulige steder på deres produkter og de bruger gerne så mange forskellige dur som muligt, så barnet kan lære dem at kende.

Deres barnets bog som nu hedder “Din Historie” fås i 3 forskellige designs der hver har et dyr på forsiden. Inde i bogen møder man masser af andre Alfabetdyr på hver side man bladre forbi. Måske har du tidligere set bogen som ringbind i et andet design, men det er den gamle udgave som er udgået og erstattet af denne nye version.

Alle sider er i A4 format, hvilket de fleste barnets bøger heldigvis er, eller større, så der er plads til billeder også. Den er lavet som et ringbind for at man kan tage siderne ud og tegne, male, klistre uden at “skade” de andre sider.

Min helt egen bog fra Holly’s

Denne bog er en meget populær international barnets bog. Den er lavet med indhold der kan samle hele dit barns historie fra fødsel til de sene barneår. Det er en sjov bog at kigge i af og til for dig som forældre, og endnu bedre som fx 18-års fødselsdagsgave til dit barn.

Bogen er helt firkantet med dejligt store sider, der har masser af plads til både tekste og billeder når du skal indsætte billeder ved slægtstræet af dine bedsteforældre el. af dit barns første smil. Alle sider i bogen er i forskellige farver med flotte designs.

https://www.babysam.dk/my-very-own-book-onesize

Mine første år fra Specialday

Baby’s first book fra Design Letters

Ferm Living Memoryæske

Nu har vi været en masse “barnets bog”-bøger igennem, men man kan også gøre det lidt anderledes, og måske lidt sjovere, det vil jeg lade dig bedømme. Ferm Living har nemlig lavet en Memoryæske du kan fylde op med både fysiske minder, men også billeder og tekst. Det er i hvert fald anderledes end en barnets bog.

I æsken, som er rigtig flot og lækker i kvaliteten, er der kuverter, små æsker, notesbøger mm. som du kan samle alle mulige minder fra barndommen i. Når barnet så bliver stort kan du  videregive æsken og dit barn kan se tilbage på sin egen barndom.

Der er blandt andet et brev i som forældre skal udfylde til jeres barn, en kuvert til den første hårlok der bliver klippet af, en pose til de første sko, en lille æske til de første tænder der tabes og små æsker til at gemme andre sjove ting i. Udover alle de fysiske minder er der notebøger til at notere sjove observationer, og nedskrive sjove ting dit barn siger, og meget meget mere.

https://www.borneneskartel.dk/produkter/1218-ferm-living/18656-ferm-living-memory-aeske-the-beginning-of-my-life/

Supplement til barnets bog – Milepælskort

Et godt supplement til barnets bog er disse milepælskort, som er blevet så populære. Det er kort i størrelsen A6, som hver især markere deres egen milepæl i babyens liv. Det kan fx være første smil, 2 uger gammel, første ord osv. Ideen er så at man tager et milepælskort i brug, når barnet har nået milepælen. Det bruges ved at lægge det sammen med/ved siden af barnet og tage et billede, som derefter er et evigt minde om den milepæl.

Der findes flere forskellige milepælskort til babyer, mange af kortene minder om hinanden, men med forskelligt design og små forskelligheder i milepælene. Her er de mest populære:

  • Milestone – Dette er nok hvad man vil betegne som det originale mærke af milepælskortene.
  • Babykort af Simone Thorup Eriksen – En dansk kunstner og designer der laver børneprodukter.
  • Alfabetdyr – Disse kort har alle søde dyr på, sammen med en milepæl.
  • WithWhite – Mærket der også har lavet en barnets bog, laver disse søde babykort med minder.

Jeg må bare konkludere at en barnets bog, hvad end du køber en af disse eller laver din egen, er en genial idé og super sjovt at se for dit barn som voksen. Jeg taler af erfaring, da min mor har gjort rigtig meget ud af det, og nu har jeg fået en proppet mappe med alle mulige minder og sjove ting jeg har sagt.

Anbefalingen er hermed givet videre!