Et vådliggerlagen får du brug for med en lille baby. Du får faktisk nok brug for flere og også i forskellige størrelser, så der er til både lift, barnevogn og tremmeseng.

Det er bare rart at vide der er et vådliggerlagen under det rigtige land, for når uheldet er ude og der går tis el. afføring gennem bleen, der gylpes el. opkastes lidt, eller der spildes væske el. mad, så gør det rengøring så meget nemmere. Har du IKKE et vådliggerlagen risikere du også at hele madrassen bliver så beskidt at den ikke står til at redde, og så venter der også en ekstra regning til en ny madras.

Vådliggerlagen – bedst i test

Hvilket vådliggerlagen skal du vælge? Der er forskellige mærker som man bare ved virker, og dem anbefaler jeg selvfølgelig at du vælger. Med det sagt fungere de fleste vådliggerlagen ret godt, men nu nævner jeg bare de mærker hvor jeg er sikker på kvaliteten.

  • Engel – Engels vandtætte underlag kan fås Naturebaby, og når du handler hos dem kan du være sikker på produktet er udvalgt med omtanke for miljø og naturlighed. Fås i 2 størrelser, et der passer til lift, barnevogn og vugge og et til tremmeseng el. lignende. De er selvfølgelig åndbare og allergivenlige.
  • Nsleep – Nsleep laver allergivenlige og åndbare vådliggerlagner i mange størrelser. De mange størrelser betyder at du kan få lagner der passer præcist til både lift, barnevogn, tremmeseng og specielle sengemodeller som fx Sebra sengen.
  • BeKids – BeKids er et meget populært mærke inden for babyudstyr generelt, især senge. De laver selvfølgelig vådliggerlagener hertil og også i mange størrelse til fx lift og barnevogn. Du kan også få en vådliggerrullemadras der passer til tremmesenge (60×120). Det er lækkert blødt og åndbart.

Hvad betyder åndbart vådliggerlagen?

Når man skal finde vådliggerlagner til babyer vil man helst have at de er åndbare, sådan at der fortsat kommer luft til babyen og babyen kan komme af med varmen. Det kan være ubehageligt at ligge på en madras el. et lagen der ikke kan ånde. Derfor vil man altså gerne sikre at vådliggerlagner er åndbare, især hvis de bliver våde er det godt at de stadig kan ånde. Det er også mere hygiejnisk.

Vådliggerlagen kan være nødvendigt andre steder end i sengen og den seng man har kan også have forskellig størrelse. Det kan også være en god idé at have et vådliggerlagen til liften, barnevognen, tremmesengen, puslebordet, kravlegården evt. et til diverse steder man har med rundt. Det kræver forskellige størrelser og herunder kan du se hvilke størrelser der skal bruges til de forskellige ting.

Vådliggerlagen til lift

Liften er ofte der baby bruge mest tid de første måneder af livet, derfor er det også her der er størst sandsynlighed for at der sker uheld. Det kan derfor kraftigt anbefales at have vådliggerlagen til liften. Eksempelvis kan et vådliggerlagen spare dig for meget besvær hvis tid el. afføring gør gennem bleen eller hvis der gylpes lidt, hvilket ikke er unormalt mens barnet er lille.

Det bedste vådliggerlagen til lift er det fra Nsleep, da det passer meget præcist til en lift. Derudover er det åndbart og allergivenligt.

Vådliggerlagen til barnevogn

Efter liften rykker baby op i en barnevognsstørrelse, der er lidt større. Man kan overveje om man vil have vådliggerlagen til både lift og barnevogn el. bare bruge samme størrelse til begge dele. Vil du bruge samme størrelse skal du gå med barnevognsstørrelsen, da det andet bliver for små til en barnevognmadras.

Vi anbefaler vådliggerlagen til barnevognen fra Nsleep, da det er syet til at passe til normale barnevognsmadrasse. Desuden er Nsleeps produkter allergivenlige og åndbare.

Vådliggerlagen til tremmeseng

Tremmesengen er det sted hvor du skal have et vådliggerlagen, for at spare dig selv for en masse besvær. Det er her de største uheld sker og det er derfor anbefalelsesværdigt at have et vådliggerlagen i fuld størrelse liggende her.

Du kan enten gå med de anbefalede lagner fra Nsleep el. med en vandtæt rullemadras fra BeKids. Begge det er gode valg, men det er nemmere at skifte lagner uden at fjerne komforten, som en rullemadras også giver. Du kan selvfølgelig også have 2 rullemadrasser at skifte imellem.

Vådliggerlagen til Sebra seng

Jeg ved at rigtig mange forældre i Danmark har den populære seng fra mærket Sebra, som er lavet i helt specielle mål. Derfor kan det være nødvendigt at finde den størrelse i vådliggerlagen også. Det er også muligt at bruge vådliggerlagnet til alm. tremmesenge i Sebra sengen, selvom det er lidt for stort.

Nsleep laver faktisk vådliggerlagen i en størrelse der passer til Sebra sengen. Det nemlig størrelsen 70×155, det er meget praktisk at man kan få det i den størrelse så der ikke kommer folder.

Nu er du blevet en del klogere på at vælge det rigtige vådliggerlagen til din baby. Vælg et fra de mærker vi har anbefalet, men er der noget vi helt har overset må du selvfølgelig gerne gøre os opmærksom på det i kommentarfeltet herunder.